trešdiena, 2012. gada 26. septembris

Kad Saule ar lietu mijas

Kad Saule ar lietu mijas. Vienā pusē Gaismā tilti ceļas. Uz debesīm (bet varbūt tas otrādi ira). Otrā pusē Tumsas mākoņos zibens šķiļas. Spert un lādēt. Kas bez dvēseles, kas rētās dziļās līdz kaulam, kas purva rāvā mitis. Divas puses mijas. Ar uguns strēlēs kaltu zobenu. Tam asmenī Dzīvība un Nāve. Asins upēs mērcēts, vaidos kā dvielī slaucīts.
Kad Saule ar lietu mijas.
pierakstīts Vidzemes mežos, braucot kopā ar zintniekiem un tāda kalibra cilvēkiem pētīt senvietas.

____________________________

Nu gan esam Mežvidos. Drēbes izžuvušas uz miesas. Daudz lija lietus, tieši tad kad sākām iet pie akmeņiem mežā. Kā laukā no meža, tā lietus pārstāj. Un tā visu dienu. Bet pašās beigās Vijciema Celīškalnā labi pastrādājām ar akmeņiem. 22. Aug 2010.gads

_________________________

25.oktobris. Jā, laikam man TĀ diena būs gada visinteresantākā diena. Kad Saule ar lietu mijas, TAD AKMEŅI RUNĀ. Kā cilvēki. Un mistikas tur ir tikpat daudz kā tajā kā lampiņa deg. Vairāk nē. Tā ir bieži un daudzās lietās. Kurās cilvēks meklē to kā tur nemaz nav. Bet acīmredzamo tā arī nespēj ne ieraudzīt, ne sadzirdēt, ne sajust. Staigā pa šo pasauli kā puslēmēts. Bakstot ar degunu zemes kukuržņus un zem tiem cerot ieraudzīt zelta podus. Jā, ir jau gan tie zelta podi. Bet tie citās vietās jāmeklē. Zinot SAVAS TAUTAS vēsturi. Ļoti bagātu.

*** * ***

Koki... varbūt mūsu senči no seniem, seniem laikiem. Sarunāties ar tiem varam un uzklausīt padomu viedo, varam savas bēdas pie tiem atstāt un ar savu prieku dalīties. TIK DAUDZ!

31. oktobris 2010.gads


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru