ceturtdiena, 2012. gada 27. septembris

Dzejas dienas pasākums ,,Pīlādžu gaismā” Pušas muzejā ,,Radio Randiņš”


http://www.rezeknesnovads.lv/rrp/lv/content/2/1/33/?p_id=7925

2012. g. 27. septembris
Rudens atnāk ar īpašu noskaņu – dienām, ar pīlādžu krāšņajiem akcentiem rudens ainavā, ar čaukstošo lapu kaudzēm, kurās gribas iekrist un izbaudīt... Pušas pagasts var lepoties ar to, ka mūsu pusē ir izauguši, atklāj un parāda sevi arī plašākai publikai vairāki vārda mākslinieki un dzejnieki – Ieva Trimalniece (dzimusi Rīgā, bet pašlaik dzīvo Mākoņkalna pagasta Apšeniekos, tas ir, blakus Pušas pagastam), Jānis Ivanovskis (literārais pseidonīms Baltjancis), kurš dzīvo Pušas pagasta Dītlovos, kā arī jaunās dzejnieces Mārīte Krasnobaja un Zaiga Lāce (abas dzimušas un izaugušas Pušā, mācījušās Pušas pamatskolā).

Uz tikšanos muzejā ,,Radio Randiņš” ieradās Baltjancis un Ieva Trimalniece. ,,Rudens raža” mūsu novadniekiem ir bagāta, jo Ieviņu var apsveikt ar nu jau otro izdoto grāmatu ,,Zvaigznes plaukstās”, bet Baltjancis prezentēja savu pirmo grāmatu ,,Baltais sapnis” un kopgrāmatu ,,Mana Latvija”.

Pasākumā vārda mākslinieki lasīja dzeju un dzejprozu, papildinot viens otru, komentējot, daloties pārdomās par dzeju un dzīvi, aicinot uz sirds siltām sarunām arī klātesošos. Der atzīmēt, ka viņi savus radošos darbus pasniedza ļoti meistarīgi, ļaujot klausītājiem iedziļināties un labāk izprast tos.

Lai arī pasākuma apmeklētāju nebija daudz, domāju, ka mēs katrs bijām nedaudz izredzēti un tikām bagātināti, jo smēlāmies un baudījām cilvēcisko kontaktu, saņēmām daudz pozitīvu emociju. Pasākumā raisījās interesantas pārdomas un tika uzklausīti dažādi viedokļi, nāca jaunas atziņas, valdīja silta un jauka noskaņa. Liels paldies Baltjancim un Ieviņai Trimalniecei, jo viņu radītie poēzijas svētki izdevās!

Silvija Pīgožne, Pušas tautas nama vadītāja

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru