otrdiena, 2012. gada 18. septembris

Dzejas dienas 2010 Isnaudā


Dzejas dienu laiks rudeni iekrāso ar smalkām niansētām pārdomām par laiku, kurā dzīvojam, par mūžīgām vērtībām, kas nezūd. 11. septembrī Isnaudas tautas namā notika tradicionālais DZEJAS DIENU pasākums, veltīts dzejniekam Antonam Kūkojam, jo šis ir viņa jubilejas gads - decembrī dzejnieks un mākslinieks būtu svinējis 70 gadu jubileju.

Sākumā Inese Jermaka savā prezentācijā visus klātesošos iepazīstināja ar dzejnieka Antona KŪKOJA daiļradi , kurā skaidri jaušama dziļa mīlestība pret dzimto Latgali - tās dabu un cilvēkiem, valodu un tradīcijām, pret tautas mākslu un tās veidotājiem. Nautrēnu vidusskolas direktore Anita Žogota ar humoru atcerējās vairākus kuriozus, kas saistījās ar dzejnieku, iestudējot vienu no viņa ludziņām. - Kūkojs gribēja, lai mēs dzīvojam, nevis tēlojam,- saka A. Žogota.

Savās atmiņās par sadarbību ar Antonu Kūkoju dalījās Isnaudas dramatiskā kolektīva vadītāja Eleonora Obrumāne, Saeimas deputāte Anta Rugāte, Ludzas mākslas skolas direktore Sandra Vorkale, nolasot dzejoļus no A. Kūkoja otrās dzejoļu grāmatas Vāraunieks.  Brīnišķīgi skanēja dzejnieka dēla Vinsenta Kūkoja izpildītās dziesmas ar Antona KŪKOJA vārdiem. Vinsents Kūkojs: -- "Es varu dziedāt stundām ilgi. Sakiet, kad jums apniks," bet neviens nepateica, visi klausījās ar lielu sajūsmu un gandarījumu. Dzejniece Ieva Trimalniece lasīja savus dzejoļus, kā veltījumu Antonam Kūkojam. "No mākslinieka ONTONA GLEZNOM izstaro gaisma un siltums, labestība un mīlestība” tā I. Trimalniece. Noslēgumā visi mielojās ar A.Kūkoja mīļakajiem ēdieniem; sviestmaizēm ar skumbriju un rūgušpienu.

Daudzi atvadoties teica: "Esam kļuvuši garīgi bagātāki". JĀ, patiešām, skanēja kā no iestudētā Antona Kūkoja uzveduma: "BOGŌTS - BOGŌTUS DORA".



Isnaudas tautas nama vadītāja - Biruta Jermaka











Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru