svētdiena, 2012. gada 30. decembris

Ļauj DVĒSELEI REDZĒT


Mums katram ir sava vieta un laiks dots. Starot. Īstiem būt. Ne tas, ko citiem rādām. Tas, kas esam mājas darbus darot. Vārdos skopi, bet dvēselē dāsni. Vārdos medus lejas, bet zupas šķīvī viens prosas graudiņš. Bruņču mala atrisusi, bet sirdī košas rozes ziedēt zied pat sniegos baltos. Ņieburs vienās mežģīnēs, bet acīs skaudības melnās čūskas lokās.

Divejādība. Kas rāda nepatieso par patiesu. Vai tiešām rāda? Tomēr nē. Vien viļ un maldos tur.  Kāpēc gan tā? Lai mācītos šķirt labo no ļaunā. Kad saldie mīlestības gaismas vārdi ir vilks jēra ādā. Un raupjā akmens trieciens pret krūtīm ir  Dieva maigais glāsts. Nātres dzēliens papēžos Laimas svētība dota.  Divejādība…

Mācies, cilvēk šķirt balto no melnā. Dienā tumsa valda. Naktī Gaisma staigā. Vien mācies upē krastus mīt. Labo pret kreiso un kreiso pret labo. Mācies zvaigznes skaitīt uz Zemes. Ogas lasīt Debesīs. Sniegā degt. Saulē ūdens krūzi turēt.

Grūti? Jā, protams. Tik ļoti acij ticēt ir ļauts jau sen. Bet dvēselei klusēt. Par to smejot. Tagad raisi visus maldus nost. No acīm savām. Un ļauj DVĒSELEI REDZĒT. Kas staro, bet kas vien blāvo.
17.jūnijs 2011.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru