piektdiena, 2013. gada 6. septembris

Aizslēgšu, atvēršu...


Cilvēks elpot mācās. Savai mutei priekšā aizliktās rokas pret Debesīm ceļot. Tā Gars nevar ienāk ne lūdzams, ne saucams, ne citādi ar varu piesaucams. Rokas BRĪVI pret Debess jumu pretī celt - tas nav nemaz tik grūti, tik neiespējami, bet reizēm cilvēks tieši to ar mokām lielām dara. Nezinot vienas vienīgas kustības žestu. Viens žests pietrūka un cilvēks sāka kliegt pieprasot savai balsij elpu brīvu. Tas viss "lielais" bēdas stāsts. 
 
Kad cilvēks saņēma vārdu brīvību, tas bija sods. Kad cilvēks saņem VĀRDA brīvību, tā ir balva. Vārdi, VĀRDS. Dažādas lietas, ko cilvēki min un neatmin reižu reizēm visu dzīvi savu. Un varbūt tieši tāpēc tik skaļi viens otram ausīs kliedz :"vai mani mīli Tu?" un rauj aiz rokas pie sevis klātu tik cieši, ka otram elpa aizkrīt ciet. Cilvēks jau nezina to vienu vienīgo žestu, kas paver balss elpai ceļu un tad var pārstāt kliegt. 
 
Runāt? Tas ir tad, kad klusumā cilvēks sarunājas ar otru skaņas zilbi sev pār lūpām neizdvešot. Runāt nav kliegt visai pasaulei : "vai mani mīlat Jūs?". Kliedziens rauj dvēseli laukā no krūtīm un cilvēks to izmisis meklē kur aizsvieda pats prom.
Cilvēks elpot mācās
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru