trešdiena, 2013. gada 20. marts

Cīruļputenis


Sniegs lielām pārslām lido un lido. Tad vējš uzpūš, un deja pārtop skrējienā ašā. Tāpat domas. Tās dejo. Un tad, uzpūšot ATMIŅU vējam, sāk skriet. Kurp gan tās traucas? Kā svīres vai kaijas baltās. Sajūtot virs mežu galiem elpu no zemes brūnās. Sajūtot jūras šļakatu elpojumu dzestro. Kur trauc ATMIŅU domas? Nākotni tās paredz pēc laika tecējuma, kurā katrs mēs esam ŠAJĀ ZEMĒ. Pa kuru, kājām ejot UZKĀPSIM DEBESĪS. 
 
Vai arī cilvēka dzīvē nav tieši tā? Kā cīruļputeņa dienā. Te sniegs sagriež savas vērpetes. Nav nevienas brīvi zilas debesu strēles. Un tad kā uz burvju mājienu VISS IZGAISMOJAS. Debesīs pienbalti mākoņi slīd. Un acu skatam paveras žilbinoša SAULE. Un it viss TOP REDZAMS.  Labais prieku dara, gan arī tas, kas rūgtus mirkļus nesa – arī tas ir tapis par prieka avotu. Vai nav dīvaina tāda marta diena? Ar cīruļputeņa dziesmu. Ar SAULES PILNU SMAIDU. Veroties caur sniega mežģīnēm.
 
Veroties šai pārslu dejā, mana sirds GAVILĒ tādā rāmā MIERĀ. Par to, ka DZĪVOJU. Tik skaistas dzīves nav citur! Vai zini, kādu dāvanu vēlos es par dzīvi uz Zemes šīs? SMAIDU cilvēku sejās. Par PIEPILDĪTU MĪLESTĪBU PATIESO. Par to, kurai sekojot, mazā Nāriņa tapa par jūras putām…. 
 
Pār priežu slaidajām galotnēm SAULE savu roku pārlaida. Pār debess telpu pārviļņoja vakara jūras putu vilnis. Tas mazās Nāriņas SMAIDS.
 
Ieva Trimalniece "Zvaigznes plaukstā", 2007–2010
Latgales kultūras centra izdevniecība, 2012
200 lpp. cietie vāki.
ISBN 978-9984-29-214-4
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru