piektdiena, 2012. gada 19. oktobris

Ievas Trimalnieces otrās grāmatas „Zvaigznes plaukstā” prezentācija


Kategorija: KultūraPublicēts Ceturtdiena, 18 Oktobris 2012 14:11
Autors : Rēzeknesziņas.lv
27.oktobrī plkst. 13:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) Ievas Trimalnieces otrās grāmatas „Zvaigznes plaukstā” prezentācija, vēsta Latgales Kultūrvēstures muzeja SA speciāliste Maija Upeniece.

Ievas Trimalnieces grāmata „Zvaigznes plaukstā” lasītājiem ir pieejama jau no aprīļa, bet rēzekniešiem beidzot ir iespēja satikt autori klātienē un klausīties viņas „zvaigžņu” stāstus, ko autorei izdevies vai gribējies satvert savā plaukstā.

Grāmatā apkopoti no 2007.līdz 2010.gadam tapušie dzejoļi un prozas teksti – pārdomas, jautājumi, meklējumi un pieskārieni dabai, sajūtām, prātiem un sirdīm.

Ieva Trimalniece: „Cauri gadu simtiem un tūkstošiem mēs ejam pa pasauli šo. Baltām un melnām sirdīm. Līdzi ņemot zelta pavedienā sietu zvaigznes saktu. Tajā mēs gravējam savas dzīves rakstus. Tajos ir mūsu bēdu ielejas un kalnu smailes drosme. Zvaigznes sakta ik brīdi skaistāka top – no mūsu asarām un nopūtām. No gavilēm un smaidiem. Un mēs topam citādi. Manā plaukstā tik daudz zvaigzņu staro. Tās tik daudz gaismas dod. Zilais samts debesīs. Tik glāstošs. Un karalisks. Tās zvaigznes, kas man plaukstā šodien vēl, tās zilajā debesu samtā jau rīt - viskrāšņākais rotājums. Tik krāšņs, kāds vēl redzēts nav.”

Ieva Trimalniece dzimusi 1969.g. Rīgā, pārcēlusies uz Latgali un šobrīd dzīvo Mākoņkalna pagasta Apšeniekos.

Beigusi Ogres meža tehnikumu un 10 gadus strādājusi mežsaimniecībā – vispirms Salaspilī par meža mērnieci, pēc tam Rēzeknes novada Maltā par mežsargu. Vēlāk studējusi Rēzeknes Augstskolā baltu filoloģiju, bet pēc tam ieguvusi profesionālā bakalaura grādu tirgzinībās kā sabiedrisko attiecību menedžere Baltijas Starptautiskajā Akadēmijā.

Aktīvi darbojas biedrībā „Riekšava”, kas izglīto un veicina domāt par sakoptas vides izveidi.

2008.gadā iznākusi grāmata „Lai paliek viens vārds”, Latgales kultūras centra izdevniecība.
2012.g. - grāmata „Zvaigznes plaukstā”, Latgales kultūras centra izdevniecība.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru