svētdiena, 2013. gada 14. aprīlis

Pats, pats skaistākais…


Vai zini pēc kā smaržo pavasara nākšana? Tu saki - pēc pilošām lāstekām. Pasmaidu un saku Tev, mans vismīļais draugs - nē, tā nav lāsteku smarža Saules pirkstos kūstošā. Tā smarža nāk no Debesu istabām trijām.
 
Tai vienā sniega pēļi lādēs lielās kā pilsētu mājas. Nedaudz vaigos vēsums kož. Tikai nedaudz. Tā lai rozes vaigos spēj plaukt. Sniega pēļi tik pūku pilni. Tajos grimt un grimt. Vēl un vēl. Otrajā istabā pilni plaukti lādīšu mazāku. Tajās zvaigznītes sačukstas un smejas. Kura skaistāki mirdz ziemas puķu dārzos plašos. Decembrī, janvārī, februārī. Trešajā istabā viss klusumā satīts. Vien varbūt kāda tomēr jau sāk tuntuļoties. Savā miniatūrajā gultiņā. Cik šeit to daudz! Ne saskaitīt! Un katrā maza, maza lietus lāsīte. Apaļa, apaļa. Ar spicu deguntiņu. Klusu esi, ienākot šai istabā. Visas vēl čuč! Tik dienas vidū pati Saule ienāk aplūkot vai sedziņas jau nav noslīdējušas. Un tad cilvēki saka - sāk smaržot pēc pavasara.
 
Redzu kā tu, mans vismīļais draugs, izbrīnā acis plati vaļā ver. Kas par istabām Debesīs? Vai pasakas stāsti atkal no jauna? Kādi sniega pēļi un smaidošas zvaigznes? Tas viss vien tavs iztēles auglis. Un vispār, kas Tu esi, ka spēj tādas blēņas paust?
 
Un atkal man, vismīļais draugs, ir jāpasmaida. Par tavu neattapību lielo. Es esmu kas? Vismazākā lietus lāsīte no visām. Negribu vairs savā gultiņā sapņot ziemas sapnīšus krāsu pilnos. Gribu sniega pēļos mīkstos lēkāt vēl un vēl.  Tie tieši blakus mūsu istabiņai ir. Un zvaigznītēm mēlīti rādīt. Ne tikai viņas skaistas ir. Ne tikai viņas puķu dārzos smaida dzirkstošus smaidus. Ne tikai viņas…
 
*** * ***
 
Ups. Mazā lietus pilīte no dienas lēkāšanas pa tiem sniega pēļiem piekususi aprāvās pusvārdā. Actiņās miedziņš ātri, ātri ievēlās. Un krāsu pilnos sapnīšus rādīt sāk. Kā varavīksnē košā lāsītes smejas. Un strautos zvaigznes spoguļojas naktīs dzidri zvīļās. Tas viss vēl būs. Bet tagad … tagad lai vēl pasapņo pilītes mazās. Savās gultiņās. Arī vismazākā lai vēl pačuč. Viņai visskaistākais vēl priekšā. Pats, pats, pats skaistākais… 
8. marts 2010.
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru