otrdiena, 2016. gada 27. decembris

Balta, balta diena šodien

Mēs izejam CAURI Laika vārtiem. Gan Tu, gan es un sen jau vairs ne tādi kādi bijām, sen agrāk. Tad, toreiz Laikam sākoties pasaulē šajā. Vai Laiks tagad beidzas? Protams ne. Tas vienkārši top citāds. Un ik katrs cilvēks savā vietā stājas. Īstajā vietā. Kuram lemts maizi cept un kuram pienu zemē liet. Kādam baltas dūjas palaist pasaulē plašā, ar vēsti pašu svarīgāko. Kāds cits zemē sēklas kaisa jau sniega kupenās, nespēdams pavasari gaidīt. Piemirstot gan, ka sēklai ir cits laiks lemts ar zemi kopā sajaukties.

Šodien ir diena balta, balta. Sveču gaismā pielāsojusi līdz pašai apvāršņa tālākajai malai. Pastiep savu plaukstu un es Tev došu vienu gaismas lāsi. Taču apstājies pie tā ceļa pagrieziena, kurš vilina ar saldām smaržām. Redzu kā pie tā tuvāk nākot, Tava gaismas lāse sāk klusām, lēnām gaismu zaudēt. Palsa migla sāk Tavus plecus vairāk un vairāk skaut. Un dīvainas balsis sauc, aicina, vilina, māna pa šo ceļu tālāk doties. Kaut kur, kur Laiks top tik lēns un smags, ka Tavi soļi pazust var no pasaules kartes. Ne vairs tos smilšu gālēs atrast varēs, ne kalnu grēdās augstajās. Ne akmens rakstu zīmēs, ne uguns dzīvajā elpā Tava elpa līdzās būs. Apstājies pie ceļa tā, kurā Tava gaismas lāse sāk lēnām, klusām dzist.

Balta, balta diena šodien pār pasaules telpu sāk gaismot, plūst, pieskaroties Taviem pleciem, acīm, plaukstām, pēdām. Gaiss viegli, viegli viļņus met. Vieglāk par vēja nopūtu un vieglāk par sniega pārslas pieskaršanos zemei. Tava GAISMAS lāse plaukstā sāk mirdzēt, starot, lāsmot, aicināt, saukt. Doties CAURI Laika vārtiem. Nu ir laiks! Īstais laiks. Dodies…

Ieviņa, 21. - 23.decembris, naktīs ieklausoties pasaules elpā.
 
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru