otrdiena, 2012. gada 20. novembris

Kāda šogad tupeņu raža?


Augt? Uz kurieni? Debesīs vai zem zemes garozas cietās? Koks savas saknes zemzemē rod zarojot debesu velvēs plašajās. Ne otrādi gan.

Sentēvi? Vai tos cienot vai tos paļājot? Abru saskaldot? Šodien tā vietu tik aizņemot. Tās vietā dzelžu kastes un vadu mudžekļi zem kājām pie galda balto maizi ēdot. Maize baltā? Modificēta un tukša? Vai tomēr ĪSTA maize? No kuras laužot tik vienu riku jau paēdis jūties. Ik drupačas molekulā SPĒKS tajā jūtams. Vai baltajā maizē ir tas SPĒKS? Cik rikas būs jāapēd? Sviesta pakaļdarinājumu virsū ziežot biezām kārtām. Desas ripas piepačkātas ar e, tās arī vēl krietnu steru virsū. Tā galā sanāk tas burgers, liels kā betona māja. Bet spēks vai kaulos vairāk būs tev, uz lauka ejot kartupeļu vagā tupeņus lasīt? Lietus pirms brīža krietnu strēķi nolija un pie zābaka, ak, tie dubļi nejaukie ķeras klāt. 

Bet tie dubļi ... tomēr piens joprojām govij no pupa tek un graudi aug zemē, ne uz asfalta. Un pie tā tupeņa ir jāpieliecas saujā paņemot. Samīļojot. Citādi pagaidām vēl nē. Kad būs citāds ceļš graudam maizē pārtapt un tupenim šķīvī tikt, tad cilvēks būs zemzemē ieaudzis ar galvu iekšā. Ne pret debesīm rokas spēs celt. Ne mīļus vārdus teiks vairs, ne rokām otru samīļot spēs. Viss SPĒKS iedzīts zemzemē. Piena kubuliņš saskaldīts. Un sudraba upēs beigtas zivis vien peldēs. Vai to tiešām, cilvēk, vēlies?

Es nē un tieši tāpēc jautāju TEV. Kāda šogad bija tupeņu raža?   

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru